Er zijn heel veel vormen van angst!

Hieronder beschrijf ik er 4.

1) Angst van de eenzaamheid!

2) Angst van de schaarste!

3) Angst om ziek te worden!

4) Angst voor de Dood!

 

1) Angst van de eenzaamheid!

Er zijn 2 mogelijkheden om daar mee om te gaan!

a)  Uw  ego vertelt je dat je een enig individu bent , maar dat je moet samenleven met anderen om uiteindelijk te overleven en doet u dat  herinneren in al uw relaties. Met uw partner, uw familie, uw collega's en de gehele samenleving!

b) De tweede manier van denken  is dat uw geest u duidelijk maakt dat je een deel bent van het grote geheel!

Dat je deel uitmaakt van een grotere Universele kracht! Dat zich manifesteert in uw innerlijke Zelf als een energie dat wil ontsnappen!

 

Wanneer je moeite doet om naar je innerlijke Zelf  te luisteren, begin je ook te observeren  vanuit uw hart,

en dan besef je  dat je helemaal niet alleen bent!

Je voelt de gezelschap van uw innerlijke Zelf en van de Universele Kracht of volgens gelovigen van de Grote Schepper! 

Uiteindelijk zal je begrijpen dat de eenzaamheid je de ultieme mogelijkheid geeft om met uw innerlijk Zelf verenigd te zijn!

En op het moment dat je vrede neemt en geluk vind in het gezelschap van je innerlijk Zelf, op dat moment zal je merken dat je andere mensen ontmoet in je leven met dezelfde positieve vibraties en intensiteit voelen zoals jij!

Je bent altijd je beste vriend, want die is er altijd. Heb jezelf lief dan kan je het  ook uitstralen naar anderen.

Je angst om alleen te zijn zal dan  smelten als sneeuw voor de zon! 

2) Angst van de schaarste!

Overwin de angst van de schaarste van geld,

Om U toch rijker te voelen zonder geld vereist dit vooral werk bij uzelf!

Neem de mogelijkheid te baat om bij uzelf waar te nemen dat uw emoties dienen om Het beste voor uzelf te willen, en dat uw slachtoffergevoel een signaal is dat uw angst het van U overneemt!

Als je dat beseft wees dan dankbaar voor dit inzicht! Tegelijk met dit inzicht besef je ook de waarde van de positieve dingen die iedere dag je brengt! Dank voor een dak boven het hoofd, dank voor het bed waarin je slaapt, dank voor de glimlach van de onbekende die je pad kruist. Voor de Vrienden die je steunen. Voor je familie! En dan besef je ineens dat je veel rijker bent dan je denkt en geld helemaal niet van belang is! 

3) Angst om ziek te worden!

Ziekte brengt een onevenwicht in je bewustzijn! Wanneer je voelt dat je verzwakt, verzwakt ook je innerlijke kracht!

Als je erin slaagt om uw schuldgevoelens over van alles uit te roeien uit je gedachten, dan bevrijd je ook jezelf van de sabotage van je eigen geest!

Of zoals Plato al zei:” Mens Sana in corpore Sano!”

Een gezonde geest in een gezond lichaam!

Als je positief denkt, dan zal je lichaam ook positief reageren!

De geest beïnvloedt het lichaam in beide richtingen! Zowel positief als negatief!

Verzoen u met uw verleden, vergeef vooral uzelf en anderen die u pijn hebben bezorgd En vul Uw hart met Liefde en Vrede! Het zal je geest en lichaam tot rust brengen! Kom tot stilte bij uzelf en tracht te mediteren!

 

Het Belangrijkste medicijn is LIEFDE! Vul je hart met Liefde!

Het is de enige drug waar je verslaafd mag aan zijn zonder negatieve verschijnselen! Geef Liefde en je zal het meervoudig terugkrijgen!

En je zal merken na enige tijd dat je jezelf veel beter zal voelen en fitter! Gezien er geen dualiteit bestaat heeft de wereld er ook baat bij dat je gezond bent, want dan kan je meehelpen de wereld te veranderen in positieve zin! En wat we zeker moeten beseffen dat is dat we NU leven en dat het ooit stopt! We dragen ons einde met ons mee vanaf onze geboorte! Het leven is niet meer dan een voorbereiding op het einde, wanneer onze geest zich scheidt van ons lichaam!

Dit besef zal je bevrijden van je angst om ziek te worden! 

4) Angst om de Dood!

Sluit uw ogen en stel je voor dat je al een week in het mortuarium ligt en je jezelf ziet liggen in uw eigen kist! Lees het kaartje dat erbij ligt met uw naam, uw geboortedatum en uw overlijdensdatum en uur!

Denk verder over welk opschrift uw nabestaanden over u hebben geschreven. Wat schrijven ze over jou? Welke fouten heb je in je leven gemaakt? Zijn er mensen blij met je heengaan? Heb je ze het leven zuur gemaakt? Of zijn ze terecht verdrietig om je dood en veroorzaakt je dood een niet te vullen leegte in hun bestaan en dat van de wereld?

Wat zei je?, wat heb je de wereld gegeven?, wie heb je geholpen? Wat heeft je belemmert?

Schrijf op een papier wat je zou willen dat ze op je graf beitelen.

Hou dit bij en probeer te leven naar deze wens.

Je zal de angst van het sterven overwinnen als je leeft met Onvoorwaardelijke Liefde, Goedheid, Vrijgevigheid, Altruïsme en je kunt geven zonder iets terug te verwachten. Dan zal je na je sterven blijven verder leven in de harten en herinneringen van zij die u dierbaar zijn!

Dan is er geen enkele reden meer om angstig te zijn voor het Einde!

Hieronder vindt je deel 2 van  een video van Yongey Mingyur Rinpoche over hoe je paniek en angsten te overwinnen. Het is wel in het engels. Als je er vragen over hebt, laat niet na mij te contacteren aub!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Hieronder vindt U een Link van een goed boek over Beheersen van angst door Mindfulness.